Menu - Studnówka
Bo gdy do matury sto dni pozostaje, poloneza czas zacząć by zabawę tej nocy rozpocząć. Mamy wieloletnie doświadczenie w orgniazacji studniówek. Możemy zapewnić profesjonalną obsługę, nagłośnienie i oświetlenie. Współpracujemy z najlepszymi kapelami i DJ'ami. Gwarantujemy odpowiedni klimat zabawy.
Propozycja przykładowego menu
240 zł od osoby
Obiad na powitanie
Danie I
Zupa
Rosół z makaronem
Danie II
Mięsa
2 szt. na osobę, do wyboru 3-5 gatunków
Schabowy tradycyjny
Schabowy pod pierzynką
Schabowy po hawajsku
Saszetka ze schabu z farszem
Kotlet szwajcarski
Filet drobiowy tradycyjny/ w płatkach kukurydzianych/ w sezamie
Filet z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Devolay
Udko faszerowane
Roladka francuska
Karczek faszerowany kapustą
Sznycel po staropolsku
Dodatki
Ziemniaki
Bukiet surówek
III Danie gorące
do wyboru
Barszcz czerwony z uszkami
Barszcz czerwony z krokietami/ pasztecikami/ pizzerki
Żurek z jajkiem/ kiełbasą białą lub klasyczną/ kulkami mięsnymi
Zupa meksykańska
IV Danie gorące
Mięso
2 szt. na osobę, do wyboru 3-5 gatunków
Sztuka mięsa po staropolsku
Polędwiczki w sosie kurkowym
Schabowy z szynką parmeńską oraz pomidorkami koktajlowymi
Cordon blue
Roladki drobiowe faszerowane warzywami i serem
Golona pieczona
Szaszłyk wieprzowy/ drobiowy
Żeberka pieczone
Żeberka w zalewie słodko – kwaśnej
Filet z grilla
Dodatki
do wybory po jednej pozycji
Kluski śląskie/ kopytka/ ziemniaki zapiekane w ziołach
oraz
Kapusta zasmażana/ buraczek zasmażany/ marchewka z groszkiem/ warzywa na parze z sosem ziołowym
V Danie gorące
do wyboru
Barszcz czerwony z uszkami
Barszcz czerwony z krokietami/ pasztecikami/ kartaczami/ pizzerkami
Żurek z jajkiem/ kiełbasą białą lub klasyczną/ kulkami mięsnymi
... a na stole
(do wyboru 10 przystawek)
Deski mięs pieczonych – schab ze śliwką, kurczak faszerowany, karczek pieczony, pasztet
Sałatki, dwa rodzaje do wyboru – gyrosowa, grecka, chłopska, tradycyjna, brokułowi, mix sałat, tzatziki z makaronem
Śledzie, dwa rodzaje do wyboru - w oleju z cebulką, w sosie śmietanowym, w sosie tatarskim, w zalewie pomidorowej, z ogórkiem kiszonym, z musztardą francuską, koreczki śledziowe, rolmopsy
Łosoś na tostach
Koreczki łososiowe
Zimne nóżki wieprzowe/ drobiowe
Faszerowane muszle makaronowe
Faszerowana pieczarka
Naleśniki zapiekane żółtym serem
Półmiski rozmaitości
Koreczki z mini mozzarelli i pomidorków koktajlowych
Jajka faszerowane – tuńczykiem, łososiem, szynką z jajkiem
Jajka zapiekane w szynce
Ryba po grecku
Szparagi w szynce
Kanapki cateringowe
Śliwka w boczku
Mini tortille
Pieczywo jasne/ ciemne, masło
oraz dodatkowo ...
... bez ograniczeń !!!
Pepsi, Mirinda, 7 up
soki serwowane w dzbankach
woda niegazowana serwowana w dzbankach z cytryną i miętą
woda gazowana
chipsy, orzeszki, paluszki
mnogość ciast
kawa oraz herbata